Sommige van mijn kunstwerken zijn te zien in openbare gebouwen en ruimtes. Maar ik werk ook met veel plezier aan (kleine) opdrachten van particulieren. Hieronder volgen wat voorbeelden.

De Eenzaamheid, groepsexpositie in Zoetermeer

Galerie Terratorium in Zoetermeer organiseerde in het najaar van 2020 een tentoonstelling over het thema Eenzaamheid. Daartoe werd aan zes mensen gevraagd een bijdrage te leveren en ik was één van de zes. Kijk bij "Exposities" voor meer informatie.

Ik heb een installatie gemaakt van 60 portretten en een deur. De deur staat een beetje open. We kunnen er naar binnen. En dan sta je oog in oog met ‘eenzaamheid’.

 

 

 

Enkele details uit een totaal van 60 tekeningen, overwegend in zwart-wit

Het blauwe, rode en groene insect in Balk, Friesland

In de zomer van 2017 was mijn Blauwe Insect onderdeel van een tentoonstelling in het dorp Balk in Friesland. Zie daartoe ook onder "Exposities" in deze site. Mijn blauwe Polyester-insect lag er de inwoners en toeristen te verwelkomen.

Er ontstond een warme band tussen het beeld en de organisatoren van de expositie en het beeld is door hen aangekocht. Er werd een mooie plaats gevonden ter markering van de blauwe wandelroute langs het Slotermeer. Later is de opdracht uitgebreid en is er voor de rode wandelroute een Rood Insect toegevoegd en voor de groene route een Groen Insect. De insecten zijn gemaakt van polyester op een metalen frame met een glanzende topcoating.

 

 

 

Op 26 maart 2018 werd het rode beeld geplaatst in het wandelgebied van Balk.

Zie ook de webiste www.mijngaasterland.nl

 

 

 

Het groene insect verliet de werkplaats op 14 mei voor de grote reis. Met de plaatsing van het Groene Insect is het drieluik in Balk voltooid.

 

 

Van Steen Apparatenbouw B.V.

Deze installatie was een opdracht voor de binnengevel van het constructiebedrijf Van Steen Apparatenbouw.  Het is geplaatst 14 januari 2015

 

3 mannen

 

Een huwelijkscadeau

Grote opdrachten zijn mooi, maar ik werk met evenveel plezier aan kleine beelden. Dit beeld is bij een huwelijk geschonken door de moeder van de bruidegom.

De titel van het beeld is: "Op weg met het boterbriefje". De hoogte is 30 cm tot de top van het  boterbriefje.

 

 

Pijnacker, Boekhandel van Atten

Beeld "De Verteller" in opdracht van Boekhandel Van Atten, Pijnacker. Het beeld is van papier-maché op een stalen frame en is 190 cm hoog.

 

 

Gemeentehuis Pijnacker-Nootdorp

In opdracht van de gemeente is een "drieluik" gemaakt. Het zijn drie bij elkaar horende beelden in het bestuurscentrum.

De beelden stellen voor:

  1. de pijlers van Pijnacker en Nootdorp met wij inwoners als een "wolk volk"
  2. de bestuurder
  3. de secretaris als workaholic

De beelden zijn onthuld op 3 januari 2013.

 

Gemeentehuis Pijnacker-Nootdorp

De beeldengroep "Derde dinsdag in september" bestaat uit 8 keramische beelden van ongeveer 40 cm hoog. Hare Majesteit leest haar publiek voor uit de krant.

De Gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft in 2007 deze beeldengroep geplaatst in het gemeentehuis van Nootdorp. In 2012 zijn de beelden verhuisd naar het nieuwe gemeentehuis aan het Oranjeplein 1 in Pijnacker

 

 

In een artikel uit de Telstar van 5 november 2008 spelen de beelden een bescheiden rol op de achtergrond. Waar zou het eigenlijk over gaan?

 

 

Bruidspaar, Gemeente Pijnacker

Het bruidspaar (keramiek van 80 cm hoog) is aangekocht door de Gemeente Pijnacker en had een plaats in de trouwzaal van het "Witte huis",  het toenmalige gemeentehuis. De foto is gemaakt op de stoep van het "Witte huis". Na de bouw van het nieuwe gemeentehuis van Pijnacker-Noordorp is het beeld meeverhuisd. Het is te zien boven in een van de gangen.

 

 

Gouda, JSO

In 2011 is er een beeld geplaatst in de hal van JSO, jeugdhulp in Gouda. De titel van het beeld is "Breien aan een goede toekomst".

 

Het beeld nog in de ongebakken klei
Het beeld is geglazuurd en staat in de hal bij JSO

 

Den Haag, Sociaal Economische Raad (Bezuidenhoutseweg)

Dit beeld is geplaatst bij de SER in Den Haag. Hij zit kuis gekleed in alleen een hemdje. Dat past in een tijd waarin bezuinigingen aan de orde van dag zijn en we toch modieus gekleed willen gaan. Het beeld is ca. 80 cm hoog.

 

SER mannetje

 

Artihove Bergschenhoek

Het beeld "De Vergankelijkheid" is gemaakt in opdracht van (o.a.) beeldentuin Artihove in Bergschenhoek.

De hoogte van het beeld bedraagt 130 cm.

 

Zoetermeer, Gemeentehuis

Aangekocht door de Gemeente Zoetermeer, deze twee "Kettigdrinkers" gemaakt van ijzeren fietskettingen. Ze zijn ca. 2 m hoog.

 

Kettingdrinkers

 

Openbare lagere school De Driemaster te Delfgauw

Ik heb met de kinderen keramische beelden gemaakt. Daarna zijn de veelsoortige beesten en kleurige voorstellingen in het trapgat opgebouwd tot een zeven meter hoge totempaal.

 

Totempaal

 

Drukkerij de Residentie

Het keramische beeld ‘De Indiaan’ staat in de ontvangstruimte van de drukkerij. Het is 170 cm hoog.

 

Indiaan

 

Bank, Gemeente Pijnacker

Bank aangekocht door de Gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Betonnen bank bekleed met kleurig design en scherven van Hollandse souvenirtegels. De grootte van de bank is 160x130 cm

 

 

De bank is sinds 1995 in bezit van de gemeente en stond op verschillende plaatsen, de laatste 10 jaar aan de Floralaan.

Op verzoek van de KUNSTWACHT heb ik de bank gerestaureerd. Een klus, maar het ziet er nu weer prachtig bruikbaar uit. Weersinvloed veroorzaakt het craquelé-effect, het geeft een doorleefde uitstraling. Behalve Koningin Beatrix en Koning Willem Alexander, is Koningin Maxima nu ook in beeld.

Prinses Beatrix
Het huidige koningspaar